Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

ΓΙΑΤΙ...ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ..???

τωρα τελευτεα.αρισα να σας διαβαζω...φυσικα σε οσους καταλαβενω απανταω.οπος εγω ..πιανω..τη γραφουν...σε αλλους δεν μπορω να τους καταλαβω....τι να πω..να απαντησω για την απαντηση?? δεν ξερω και να γραφω και καλα...αλλα παντα ειμαι αληθηνος και,ειληκρηνης,με καμια προθεση να θιξω κανενα....αυτο ηταν αρχη μουσε ολες της σχεσης με τον καθενα...και ποτε δεν μιλαω ειρωνικα,και ουτε γραφω.......μεγαλωσα με στοχο την δημηουργια με το μυαλο και τα χερια μου.....χωρις λοβιτουρες......το μεγαλο μου ελατομα ειναι οτι δεν λεω ψεματα,και σκεφτομαι δυνατα,και ειμαι αυθορμητος.....και μπορω ΑΚΟΜΗ να κανω ονειρα για μενα......και ενα ελατωμα ακομη χρησημοποιω την λεξη ΠΡΕΠΗ....επρεπε.να μιλαω ...νομιζω,πιστευω,ισως,μπορη,..και αλλες πολλες...ετσι αοριστα,και να μιλαω χωρις συμπερασματα...φλου δηλαδη....οσο για εσας μου αραισετε ολοι [ολες]γιατι γραφετε αυτα που σκεφτεστε και νιωθετε....και νομιζετε οτι κανετε και κοινωνικο αγωνα για ενα καλιτερο αυριο....κατι ειναι και αυτο ομως....πρεπη [ειδες παλι πρεπη]να αλαξουμε την παιδεια μας απο τα μικρα παιδια....να δωσουμε δρομους,στοχους αγαπη, και σκεψη ελευθερη ΕΛΛΗΝΙΚΗ.....να τους μαθουμε την ιστορια μας,την διατροφη μας,μεσα απο τους αιωνες,,την ελληνικη φιλοσοφια.....να τους μαθουμε το καλιτερο παραμυθι του κοσμου...την ελληνικη μυθολογια ...και οχι των εβραιων την μυθολογια.....πρεπη να τους πουμε οτι ο ελληνας εινα κοσμοθεωρια,ειναι τροπος ζωης,και σκεψης,.....αλλα τους μαθενουμε ,μυκι μαους,ποπαι,και σταλονε...και δημοκρατικες διαδικασιες της δυσης....πολεμους,εκμεταλευση,ανθρωπινα δικαιωματα για τους λιγους.......και οτι τωρα ζουμε ελευθερ εεεε.....που αντι να δουλευουμε λιγοτερο οσο παμε και θελουμε και δευτερη........αντι να συμβιβαστω εγω[ειμαι μεγαλος λετε]εσεις τι κανετε που ειστε νεοι και.ταβλεπετε....απλα εσεις...συμβιβαζεστε....με αυτα.....και ασχοληστε με τα......ψυχολογικασας.......

6 σχόλια:

jacki είπε...

Ξέρεις Γρηγόρη δεν καταλαβαίνουν όλοι οι άνθρωποι. Δεν θέλουν να καταλάβουν. Και η αλήθεια καμιά φορά πληγώνει. Δεν είναι όλες οι ώρες για αλήθειες. Καμιά φορά χρειάζεται σιωπή.
Καλημέρα.

aggelika είπε...

Το ότι προτιμάς την αλήθεια δεν είναι ελάττωμα.. Αντίθετα, είναι το μεγαλύτερο προτέρημα και αν δεν το καταλαβαίνεις τώρα αυτό θα το καταλάβεις σίγουρα στο μέλλον!

Όσο για την ελληνική μυθολογία, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Δεν υπάρχει καλύτερο "παραμύθι" για τα μικρά παιδιά, είναι γεμάτη φαντασία, αξίες και ιδανικά που έχουν χαθεί δυστυχώς σήμερα.. Δεν ξέρεις πόσο τυχερή αισθάνομαι που οι γονείς μου επέλεξαν να μου διαβάσουν τις περιπέτειες του Ηρακλή και του Ιάσονα όταν ήμουν μικρή και όχι της Χιονάτης ή της Σταχτοπούτας!

Καλή σου μέρα..

Ανώνυμος είπε...

..καλησπερα Γρηγορη..χαιρομαι που σε συναντησα κι εισαι αυτος που εισαι..συμφωνω απολυτα με την τοποθετηση σου..ναι λοιπον στην ελληνικη παιδεια που συνεπαγεται ελευθερη σκεψη..να εισαι καλα..καληνυχτα με αγαπη

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

γρηγορη θα συμφωνησω κι εγω επανω στην τοποθετηση σου για την παιδεια και την ελληνικη μυθολογια.οι ελληνες εχουμε πολλα καλα που δυστηχως δεν τα αξιοποιουμε σωστα και πολλα κακα που εχουμε βαλθει να βγουμε πρωτοι...τελος παντων εγω απλα θα σου πω πως δεν γινεται ολοι να συμφωνουμε με ολους...οποτε μην σε στεναχωρει μια αντιθετη αποψη...υπαρχουν πολλα στο ενδιαμεσο...
νεραιδενια καλησπερα!!!

maria maltezou είπε...

γρηγόρη μου ασχολείσαι γιατί είσαι άνθρωπος με ζωντανές τις αισθήσεις σου και αντιδράς ...και καλά κάνεις!έχεις όμορφη σκέψη και την εκφράζεις...μόνο έτσι μπορούμε να αλλάξουμε κάτι!

Ανώνυμος είπε...

μπορει να μην ξερω την ηλικια σου αγνωστε φιλε μου
αλλα θελω να σου πω πως εισαι πολυ παιδι.
η τουλαχιστον η ψυχη σου ειναι ετσι.

μετα θα ηθελα να σου πω οτι και ο ποπαι χρειαζεται αν εχουμε μαθει πρωτα ιστορια και της ναθρωπιστικες αρετες


και τριτον θελω να ξερεις οτι τα ψυχολογικα μας με τα κοινωνικα φαινομενα που σε οργιζουν μερικες φορες συνδεονται αμεσα.

φιλια.και χαρηκα που γνωρισα το blog σου.ακομα και αν ξεσπασα στην αρχη.